Les obres d’ampliació de l’Hospital de Manacor avancen a bon ritme i ja s’han acabat de construir l’estructura de l’edifici ambulatori

L’edifici ambulatori estarà enllestit el primer trimestre de 2025

Les obres d’ampliació de l’Hospital de Manacor avancen a bon ritme i ja ha finalitzat la construcció de l’estructura de l’edifici ambulatori que estarà enllestit dins el primer trimestre de 2025. El Pla Director de l’Hospital de Manacor, que suposarà una inversió de  59 milions d’euros, contempla la construcció d’un nou edifici d’ús ambulatori, un edifici d’instal·lacions o industrial i un nou bloc quirúrgic i obstètric.

En aquests moments, les obres de l’edifici ambulatori són les que estan més avançades. L’estructura està totalment acabada i ja s’ha recobert tota la façana. Aquest edifici està format per la planta baixa i tres plantes, a més de dos soterranis per aparcar-hi 280 vehicles. A la planta baixa s’ubicaran els serveis d’hemodiàlisi i rehabilitació; les consultes externes i els gabinets d’exploració seran a la primera i a la segona planta, i l’hospital de dia oncològic ocuparà la tercera planta, a la qual també hi haurà la connexió directa amb l’edifici actual de l’Hospital. Actualment, s’estan fent les instal·lacions de fontaneria, electricitat, sistemes contra incendis i sanejament, entre d’altres. L’edifici ambulatori ocupa un total de 21.273 m2.

A l’edifici industrial s’hi traslladaran les centrals de les instal·lacions, els equips de  manteniment i els serveis generals. Està previst que s’hi instal·lin tots els equips per adequar-los a les normatives vigents i augmentar la capacitat per donar servei a les noves àrees. Es preveu que les obres d’aquesta zona s’acabin a finals de l’any 2024.

Aquest projecte també inclou la construcció d’una nova planta on s’instal·laran el bloc quirúrgic i la UCI, la remodelació de l’actual planta quirúrgica i del bloc obstètric així com la reforma interior d’espais de l’actual edifici (14.226 m2: 4.586 m2 d’ampliació i 9.640 m2 de reforma).

El procés de remodelació i reforma dels espais de l’edifici actual serà la intervenció més complexa des del punt de vista tècnic, ja que s’ha de fer procurant interferir el mínim possible en l’activitat del centre hospitalari.

Per altra banda, està previst du a terme el projecte bàsic del nou aparcament, que té una superfície de 12.072 m2. Aquesta actuació es farà a la zona d’aparcament que no té plaques solars i a les parcel·les propietat del Servei de Salut. El projecte suposarà la millora dels accessos i de la circulació així com l’ampliació amb 228 places d’aparcament. Una vegada acabat el nou aparcament i el nou edifici ambulatori, hi haurà aproximadament 1.000 places per estacionar.

Quan s’acabin les obres, l’Hospital passarà a tenir 53.445 m2, més del doble de la superfície actual (24.531 m2).

Les obres avancen a bon ritme. Se’n fa un seguiment i una coordinació constants per assegurar que els objectius de finalització es compleixen. La Comissió d’Obres de l’Hospital de Manacor es reuneix setmanalment per fer el seguiment de les obres.

Aquestes obres beneficiaran una població de 155.000 persones.

El Pla Director de l’Hospital de Manacor forma part del Pla d’Infraestructures del Servei de Salut 2024-2027 que preveu una inversió de 435 milions d’euros en infraestructures sanitàries en els pròxims quatre anys.